Actueel

Herfst 2016

Geheugentraining Wijk Steunpunt “Olympiastaete” Geleen

Wat vond ik het weer leuk om de cursus te geven. Het blijft bijzonder om steeds weer te zien met hoeveel inzet en enthousiasme de cursus wordt gevolgd en welke vooruitgang de deelnemers boeken in hun zelfvertrouwen.Afgelopen dinsdag alweer de laatste keer geweest. Waarbij de deelnemers me flink in het zonnetje hebben gezet.

Met dank aan Coby voor de geweldige ondersteuning, Altijd de deur op tijd open, voor iedereen een fris glaasje water en steeds een goed humeur. Vrijwilliger met een gouden randje.

Juni 2015

Geheugentrainingen in de Verzorgingshuizen “De Kollenberg” in Sittard en “De Aldenborn” in Born via de Volksuniversiteit Maasland waren een succes.

Ik was heel benieuwd hoe de cursus zou worden opgepakt in verzorgingshuizen. Na trainingen voor zelfstandige senioren in de wijk was dit voor mij ook weer een nieuwe ervaring. Geweldig om te zien hoe serieus en met aandacht er werd gewerkt. De sfeer in de groepen was heel positief en er werd rekening gehouden met elkaar.

Ook dit is voor herhaling vatbaar, ik heb er van genoten.
Dank je wel activiteitenbegeleiders voor de ondersteuning.

Voorjaar 2015

De winter trainingen zijn afgerond, waarbij het geheugen, volgens de deelnemers, een fikse opfrisser heeft gekregen. Het waren weer zinvolle trainingen waarbij het woord AANDACHT steeds meer betekenis krijgt. AANDACHT wordt dan ook een top-woord genoemd.

Uit de evaluatie komt verder naar voren hoe belangrijk het is, een veilige omgeving te hebben, om in te kunnen trainen. Naast de veilige omgeving geven veel deelnemers aan dat hun zelfvertrouwen is toegenomen en dat er (mede hierdoor) onderling nieuwe sociale contacten zijn ontstaan.

Het samenstellen van het trainingsmateriaal kost iedere keer toch weer veel tijd. Het doet me dan ook goed te horen en ervaren dat de deelnemers het aangeboden materiaal zeer gevarieerd en verzorgd vinden.

Najaar 2014

Gedicht van deelnemers ’t Paradies in Roermond
(klikken op gedicht om te vergroten)

'tParadies-bedankje

 

 

 

 

 

 

 

Voorjaar 2014

De vervolg cursus vond ik prima, leerzaam en gezellig. In het dagelijks leven gebruik ik de tips, ook onbewust. Het materiaal was uitstekend verzorgd en ik voelde me in de groep ontspannen en veilig. De cursus werd oplettend gegeven met zorg en toewijding voor iedereen.

De vervolg cursus vond ik heel goed. Door de training doe ik nu minder `gedachteloos` probeer steeds stil te staan bij wat ik doe en kan het dan ook iets beter onthouden.

Er was voldoende materiaal en ik voelde me veilig in de groep. De cursus werd op een prettige manier gegeven met geduld en wijsheid. Nieuwe vervolg cursus graag om het bij te houden.

Met een groep mensen heb ik een geheugentraining gevolgd. De cursus werd gegeven door een leidster die één was met de groep. Tijdens de cursus hebben we geleerd dat structuur en concentratie belangrijke punten zijn om het geheugen te trainen. Nell doet dat op een speelse en ontspannen manier. De materialen zijn herkenbaar en doelmatig. De meeste mensen van het groepje zijn er voor de 2e cursus. Het is voor herhaling vatbaar

Najaar 2013

De training is me goed bevallen en heeft mij veel geleerd. Alles wat ik geleerd heb neemt niemand me af en ik gebruik het dagelijks. Nogmaals hartelijk bedankt.

Het is een groot succes geworden door uw geweldige leiding en verzorging van de training. Alle deelnemers waren vol lof. Een vervolg in het nieuwe jaar hopen we met u te kunnen bespreken.